Wachttijden


Peildatum: 28-09-2023

 

Wachttijden voor persoonlijkheidsproblematiek zijn bij ACTP ruim beneden de norm in de regio. Op dit moment is de wachttijd tot intake gemiddeld 4 weken. De tijd tussen intake en behandeling is momenteel 8-28 weken.

Doordat het aantal aanmeldingen sterk is gestegen sinds onze opening op 1 februari en wij ons specifiek richten op persoonlijkheid en psychotrauma is de wachtlijst voor andere aandoeningen gegroeid. De wachttijd is daardoor sterk opgelopen, tot meer dan negen maanden. Wij informeren u over wachttijden via deze website.

Houd er rekening mee dat de wachttijden kunnen fluctueren en dat dit slechts een inschatting is.

Let op: de aanmeldwachttijd gaat pas in vanaf het moment dat het hele dossier compleet is. Dit houdt onder andere in dat er een verwijsbrief is van de huisarts, dat er toestemming verleend is via de portal (volwassenenzorg) en dat de telefonische screening geweest is. (De telefonische screening nemen wij af, om er zeker van te zijn dat u met uw hulpvraag op uw plek bent bij ACTP)

Mocht u hier nog vragen over hebben, neem gerust contact met ons op.

Hieronder vindt u de wachttijden in WEKEN.

 

Aanmeldwachttijden en behandelwachttijden Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid (ACTP) (in weken)

 

 

TYPE BEHANDELING AANMELDWACHTTIJD (TOT INTAKE) BEHANDELWACHTTIJD (NA INTAKE)
BGGZ 32 4
SGGZ: 32 4
Persoonlijkheid 4 8-28
Pervasief (ASS / ADHD) geen beh. geen beh.
Overige stoornissen kindertijd 32 4
Delirium dementie en overig * geen beh. geen beh.
Alcohol gebonden * geen beh. geen beh.
Overige aan middel gebonden stoornissen * geen beh. geen beh.
Schizofrenie * geen beh. geen beh.
Depressie 32 4
Bipolair en overig * geen beh. geen beh.
Angst 32 4
Restgroep diagnoses andere aandoeningen 32 4
Aandachtstekort geen beh. geen beh.
Somatoforme stoornissen 32 4

* Voor dit type geestelijke gezondheidszorg biedt ACTP geen behandelingen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te vragen naar wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan met u zoeken naar een andere zorginstelling waar u binnen 4 weken op intake kan komen en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

In verband met de vakantieperiode in de maand augustus duurt het verwerken van de aanmeldingen en e-mails langer dan wij zouden willen. Wij excuseren ons hiervoor en hopen op uw begrip.

Het streven is om een aanmelding binnen 2 werkdagen te verwerken. Het kan voorkomen dat de verwerkingstijd wat langer is, wegens een tijdelijke toename van aanmeldingen. Je ontvangt een e-mailbericht wanneer de aanmelding is verwerkt.

Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen. Echter, omdat wij multidisciplinaire werken en combinatietherapie aanbieden in de vorm van groepstherapie en individuele therapie kan het zijn dat de tijd tussen aanmelding en behandeling langer dan 6 maanden is.

Indien je wegens ernstige klachten niet zo lang kunt wachten, kun je contact opnemen met de zorgbemiddelaar van jouw zorgverzekering. De zorgbemiddelaar kan dan kijken of een andere instelling eerder plek voor je heeft.

Houd er rekening mee dat je pas op de wachtlijst wordt geplaatst nadat de screening heeft plaatsgevonden.

Aanmelden bij ACTP

Via het onderstaande formulier kun je je direct aanmelden bij ACTP. Het formulier wordt verwerkt via onze beveiligde verbinding via het portaal van CRS Tromp. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op wanneer je het formulier invult.

Klik hier voor het privacyreglement van het ACTP
Voor meer informatie over aanmelden kunt u een bericht sturen naar aanmelden@actp.nl

Aanmeldformulier

Klik hier voor het privacyreglement van het ACTP

 

Contact

Tel: 020-456 08 13
E-mail: info@actp.nl

Adres

Vondelstraat 54, 1054 GE Amsterdam

Inschrijvingen

AGB: 22221465
kvk: 55677673