Wachttijden


Peildatum: 25-04-2024

 

Op dit moment is de wachttijd tot intake gemiddeld 26 weken. De tijd tussen intake en behandeling is momenteel 26-40 weken voor verzekerden bij alle zorgverzekeraars behoudens onderstaande merken van Zilveren Kruis/Achmea.
Verzekerden van Zilveren Kruis/Achmea of een bij een label van Zilveren Kruis/Achmea (FBTO, Interpolis, De Friesland, De christelijke, Ziezo) kunnen wij in 2024 niet meer aannemen in verband met ontoereikende budgetafspraken. Elders in de regio is volgens deze partijen voldoende zorg ingekocht voor onze doelgroep. Betreffende verzekerden wordt aangeraden om contact op te nemen met de zorgbemiddelaar van hun verzekeraar.

Doordat het aantal aanmeldingen sterk is gestegen sinds onze opening op 1 februari en wij ons specifiek richten op persoonlijkheid en psychotrauma is de wachtlijst voor andere aandoeningen gegroeid. De wachttijd is daardoor sterk opgelopen, tot meer dan negen maanden. Wij informeren u over wachttijden via deze website.

Houd er rekening mee dat de wachttijden kunnen fluctueren en dat dit slechts een inschatting is.

Let op: de aanmeldwachttijd gaat pas in vanaf het moment dat het hele dossier compleet is. Dit houdt onder andere in dat er een verwijsbrief is van de huisarts, dat er toestemming verleend is via de portal (volwassenenzorg) en dat de telefonische screening geweest is. (De telefonische screening nemen wij af, om er zeker van te zijn dat u met uw hulpvraag op uw plek bent bij ACTP)

Mocht u hier nog vragen over hebben, neem gerust contact met ons op.

Hieronder vindt u de wachttijden in WEKEN.

 

Aanmeldwachttijden en behandelwachttijden Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid (ACTP) (in weken)

 

 

TYPE BEHANDELING AANMELDWACHTTIJD (TOT INTAKE) BEHANDELWACHTTIJD (NA INTAKE)
SGGZ: 26 26-40
Persoonlijkheid 26 26-40
Pervasief (ASS / ADHD) geen beh. geen beh.
Trauma 26 26
Delirium dementie en overig * geen beh. geen beh.
Alcohol gebonden * geen beh. geen beh.
Overige aan middel gebonden stoornissen * geen beh. geen beh.
Schizofrenie * geen beh. geen beh.
Depressie 26 26
Bipolair en overig * geen beh. geen beh.
Angst 26 26
Restgroep diagnoses andere aandoeningen geen beh. geen beh.
Aandachtstekort geen beh. geen beh.
Somatoforme stoornissen geen beh. geen beh.

* Voor dit type geestelijke gezondheidszorg biedt ACTP geen behandelingen

Als gevolg van grote vraag naar Engelstalige behandeling is de wachttijd hiervoor gemiddeld langer dan Nederlandstalige behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te vragen naar wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan met u zoeken naar een andere zorginstelling waar u binnen 4 weken op intake kan komen en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

In verband met de vakantieperiode in de maand augustus duurt het verwerken van de aanmeldingen en e-mails langer dan wij zouden willen. Wij excuseren ons hiervoor en hopen op uw begrip.

Het streven is om een aanmelding binnen 2 werkdagen te verwerken. Het kan voorkomen dat de verwerkingstijd wat langer is, wegens een tijdelijke toename van aanmeldingen. Je ontvangt een e-mailbericht wanneer de aanmelding is verwerkt.
Wij proberen u zo snel mogelijk te helpen. Echter, omdat wij multidisciplinair werken en combinatietherapie aanbieden in de vorm van groepstherapie en individuele therapie kan het zijn dat de tijd tussen aanmelding en behandeling langer dan 6 maanden is.

Indien je wegens ernstige klachten niet zo lang kunt wachten, kun je contact opnemen met de zorgbemiddelaar van jouw zorgverzekering. De zorgbemiddelaar kan dan kijken of een andere instelling eerder plek voor je heeft.

Houd er rekening mee dat je pas op de wachtlijst wordt geplaatst nadat de screening heeft plaatsgevonden.

Aanmelden bij ACTP
Via het onderstaande formulier kun je je direct aanmelden bij ACTP. Het formulier wordt verwerkt via onze beveiligde verbinding via het portaal van CRS Tromp. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op wanneer je het formulier invult.

Klik hier voor het privacyreglement van het ACTP
Voor meer informatie over aanmelden kunt u een bericht sturen naar aanmelden@actp.nl

Eigen kosten
Het verplicht eigen risico bedraagt  Euro: 385,-
Wanneer u niet tijdig een afspraak heeft afgezegd of zonder bericht niet verschijnt op uw afspraak, ontvangt u een rekening van 50,- die u ons aan moet voldoen. Dat noemen wij een: No- Show. Deze rekening kunt u niet declareren bij uw verzekering.

 

Aanmeldformulier

Klik hier voor het privacyreglement van het ACTP

 

Contact

Tel: 020-456 08 13
E-mail: info@actp.nl

Adres

Vondelstraat 54, 1054 GE Amsterdam

Inschrijvingen

AGB: 22221465
kvk: 55677673